De gemeente Cuijk staat een zogenoemd project X-feest in het Noord-Brabantse dorpje Katwijk niet toe, zo heeft burgemeester Wim Hillenaar woensdagavond laten weten in een verklaring naar aanleiding van een oproep op Facebook.

"Gezien de omstandigheden kunnen we niet anders dan ons voorbereiden op alle scenario's. Maar er is geen feest in Katwijk en er komt geen feest in Katwijk. Personen van buiten Cuijk die met verkeerde bedoelingen hiernaartoe komen, worden tegengehouden", aldus de burgemeester.

Volgens de gemeente is een onschuldige internetaankondiging van een jong meisje over een feestje op vrijdag gekaapt. Duizenden mensen hebben inmiddels aangekondigd dat ze naar het dorp willen komen.

De gemeente heeft nauw contact met de politie, die eveneens alert is op de situatie.

In 2012 liep in het Groningse plaatsje Haren een project X-feest volledig uit de hand na een openbare Facebook-uitnodiging van een meisje voor een feest voor haar zestiende verjaardag. Jongeren trokken destijds massaal naar het dorp. Dat 'feest' ontaardde in geweld, vernielingen en brandstichting.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!