De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) start een onderzoek naar het ongeval met twee voetgangers op de Prins Bernhardbrug in Zaandam. Het echtpaar viel een week geleden van de brug en raakte daarbij zwaargewond.

De slachtoffers uit Zaandam kwamen op de reling van de brug terecht toen deze openging. De 78-jarige vrouw viel op het fietspad en haar man (77) in het water. Omstanders haalden hem eruit, waarna hij moest worden gereanimeerd.

De OVV heeft na een verkennend onderzoek besloten dit incident verder te onderzoeken. Er wordt onder meer gekeken naar de oorzaak van het ongeval en naar het bedienen van bruggen op afstand. Ook wordt een fataal ongeval op een andere brug in Zaandam betrokken bij dit onderzoek.

Drie jaar geleden kwam op de Den Uylbrug een 57-jarige fietser om het leven toen een brugwachter de brug opende, terwijl zij op het opengaande deel voor een slagboom stond te wachten. De gemeente Zaanstad paste de beveiliging van deze brug na het ongeval aan.

De precieze focus van het onderzoek wordt in de komende weken bepaald, aldus de OVV.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!