De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen drie branden die recent hebben gewoed op het bedrijventerrein aan de Westkanaaldijk in Nijmegen.

Bij de eerste brand gingen zeven auto's in vlammen op. Twee vrachtwagens brandden uit bij de tweede brand en woensdagochtend was er brand in een truckcentrum aan de Hogelandseweg.

Bij de brand van woensdag ontdekte de politie vijf trailers. Twee waren ingericht als kwekerij, een werd gebruikt als kniphok, een zat vol hennepafval en de laatste trailer zat vol nieuwe spullen die nodig zijn voor het kweken van hennep.

Over de oorzaak van de laatste brand is nog niets bekend. De eerste twee branden zijn waarschijnlijk aangestoken. Uit voorzorg gaan de politie en gemeente meer surveilleren in de omgeving.

De politie besteedt volgens een woordvoerder al een poos extra aandacht aan mogelijke hennepteelt op het bedrijventerrein.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!