De Zoetermeerse parkeergarage die maandag per direct werd gesloten na het doorbuigen van een betonplaat, loopt niet het risico om in te storten. Dit blijkt dinsdag uit een eerste schouw, aldus Omroep West.

De parkeergarage bij winkelcentrum Rokkeveen blijft nog een week dicht vanwege onderzoek, laat de gemeente Zoetermeer weten aan de regionale omroep.

"Het gaat om een van de twintig platen, dus het is niet zo dat de hele parkeergarage het probleem heeft", aldus de gemeente. "Bij de andere garage aan de andere kant van het winkelcentrum is ook helemaal niets geconstateerd."

De eigenaar van de parkeergarage aan de Quirinegang begint woensdag met het maken van een plan van aanpak, dat na goedkeuring van de gemeente uitgevoerd mag worden. 

De melding over de betonplaat kwam maandagavond bij de politie binnen. Er was toen niemand aanwezig in de garage die direct uit voorzorg werd afgesloten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!