De politie heeft dinsdag een 57-jarige man opgepakt op verdenking van de moord op Robert Sengers. De man werd in 2004 doodgeschoten in het Brabantse dorp Esbeek.

"De man zat op het moment van aanhouding in de gevangenis een straf uit voor een ander strafbaar feit", aldus de politie. Om welk misdrijf het gaat, wil de politie niet zeggen. De 57-jarige man wordt nu dus ook verdacht van moord en "zal gehoord worden". 

Sengers werd op 8 september 2004 doodgeschoten in Esbeek. Hij zat op die dag in zijn auto op een parkeerplaats toen hij van dichtbij meerdere malen werd beschoten. 

Kortgeleden werd de cold case door de politie heropend. De dodelijke schietpartij kreeg onder meer aandacht in Opsporing Verzocht

Nog geen DNA-match 

Sinds de heropening van het onderzoek worden oude DNA-sporen op de scooter van de schutter met verbeterde technieken onderzocht. De politie laat weten dat het onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nog niet is afgerond en dat er nog geen DNA-hit is.

Sengers was bij de politie bekend vanwege de handel in drugs. Hij woonde in Neerpelt (België). De crimineel was voor zijn dood gewaarschuwd dat zijn naam op een dodenlijst stond.

Sengers was bevriend met Marco Eijk die in hetzelfde jaar om het leven werd gebracht en de recherche houdt er rekening mee dat de moorden met elkaar te maken hebben.