De man die de moord op drugscrimineel Peter Netten in Oss bekende, komt dinsdag vrij na een half jaar voorarrest.

De officier van justitie zegt dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat hij de schuld op zich heeft genomen, terwijl iemand anders de fatale schoten heeft gelost.

Netten werd op 4 juni doodgeschoten bij een woonwagenkamp in Oss. Verdachte Kaan D. meldde zich enkele dagen na de schietpartij bij de politie.

Op basis van informatie uit het criminele milieu houdt de politie er rekening mee dat D. de echte schutter uit de wind houdt. Volgens nieuwe informatie heeft hij daarvoor 1,5 miljoen euro geboden gekregen, vertelde de aanklager maandag tijdens de tweede tussentijdse zitting in de strafzaak tegen de 23-jarige Ossenaar.

De politie beschikt over namen van mogelijke betrokkenen, maar voor zover bekend is tot dusver niemand anders aangehouden.

Het slachtoffer van de schietpartij werd eerder dit jaar nog veroordeeld vanwege betrokkenheid bij de handel in hennep. Of de moord ook iets met criminaliteit te maken heeft, is onzeker. In het strafdossier staan verklaringen dat er na een feest ruzie was ontstaan.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!