De internationale treinverbinding Luik-Maastricht-Heerlen-Aken wordt niet zoals gepland op 9 december geopend.

Nog niet alle testen voor aansluiting op de Duitse rails zijn afgerond, laat vervoersmaatschappij Arriva maandag weten. Tevens geven de Belgen nog geen toestemming voor gebruik.

Arriva heeft acht nieuwe treinen besteld die op de 'Drielandenlijn' tussen Luik en Aken via Maastricht en Heerlen worden ingezet.

Maandag werd duidelijk dat de toelatingsprocedure voor Duitsland niet tijdig kan worden afgerond. Eerder keurden de Belgen het nieuwe materieel af, omdat dit niet is uitgerust met het allernieuwste veiligheidssysteem. Het gaat daarbij om het zogenoemde ERTMS-systeem. Arriva liet eerder al weten verbaasd over deze eis te zijn, omdat de treinen van Arriva hetzelfde veiligheidssysteem hebben als de huidige Belgische treinen.

Vanaf 9 december zal Arriva reizigers tussen Heerlen en Aken tijdelijk met bussen gaan vervoeren. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe treinverbinding wel in gebruik wordt genomen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!