De rechtszaak tegen twee verdachten in het onderzoek naar het lekken van vertrouwelijke informatie bij de burgemeestersbenoeming van Den Bosch gaat door, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Afgelopen juli werd de strafzaak nog uitgesteld, omdat het OM meer tijd nodig had om te bepalen wat te doen met het feit dat telefoongegevens van een journalist waren opgevraagd.

Het OM zegt het dossier nu te hebben "geschoond", wat betekent dat alle informatie die betrekking had op de journalist, is verwijderd. Het OM is tot de conclusie gekomen dat, na verwijdering van genoemde gegevens uit het dossier, er alsnog voldoende bewijs is dat de verdachten hun geheimhoudingsplicht hebben geschonden.

In de zaak verdenkt het OM raadslid Sjef van Creij en voormalig wethouder Jos van Son van lekken. Het vermoeden bestaat dat het raadslid als lid van de vertrouwenscommissie de namen van de kandidaten naar de toenmalige wethouder heeft doorgespeeld, die op zijn beurt de journalist van het Brabants Dagblad tipte.

Van Creij en Van Son worden beiden verdacht van schending van hun ambtsgeheim. Wanneer de zaak voor de rechtbank komt, is nog niet duidelijk.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!