De man die zaterdag in Maastricht werd aangehouden tijdens een demonstratie van de 'Gele Hesjes' is weer op vrije voeten, zo heeft een woordvoerder van de politie zondag gezegd.

De man was volgens de politie aangehouden wegens verstoring van de openbare orde.

Zo'n vijftig mensen demonstreerden zaterdag in Maastricht in navolging van de Franse protestbeweging de 'Gele Hesjes' tegen het regeringsbeleid en hinderden daarbij op enkele plaatsen het verkeer.

De agenten voorkwamen dat de demonstranten in gele hesjes de A2 blokkeerden, wat ze wel van plan waren. De politie was met een groot aantal agenten aanwezig om zo'n blokkade te voorkomen.

De politie nam ook een camera van een man die de aanhouding van de actievoerder filmde in beslag. Waarom dat gebeurd is en of de camera inmiddels is teruggegeven, kon de woordvoerder zondag niet zeggen.

Opgepakte actievoerders Den Haag ook vrij

De drie actievoerders in gele hesjes die zaterdag in Den Haag werden opgepakt, zijn ook weer op vrije voeten, zei de politie zondag. Ze waren aangehouden omdat ze onder meer geen gehoor gaven aan een verordening van de politie.

Enkele tientallen actievoerders hadden zich bij het gebouw van de Tweede Kamer verzameld. De betoging verliep rustig. In totaal demonstreerden in beide steden iets meer dan honderd mensen.

In Parijs liep een betoging van de 'Gele Hesjes' zaterdag uit de hand. De politie zette onder meer een waterkanon en traangas in om de actievoerders te verdrijven en arresteerde ruim honderd betogers.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!