De politie heeft inwoners van Egmond-Binnen en omgeving vrijdag gevraagd zich te melden als ze camera's rond hun woning hebben. De recherche probeert te ontdekken of er een verband bestaat tussen een aantal incidenten met hardloopsters, waaronder het neersteken van een achttienjarige vrouw.

De vrouw werd op 26 november tijdens het hardlopen vanuit het niets aangereden door een donkerkleurige auto in Egmond aan den Hoef. De man achter het stuur deed vervolgens zijn raampje open en stak haar in haar borst met een scherp voorwerp. Daarbij werd een long van de vrouw geraakt. Ze werd naar een ziekenhuis gebracht.

Bij een tweetal incidenten in het nabijgelegen Castricum raakten enkele dagen voor de steekpartij in Egmond aan den Hoef ook twee mensen gewond. Een fietser en een hardloopster werden aangereden door een grijze stationwagon en belandden in het ziekenhuis. De auto reed na de aanrijdingen door.

Het is niet duidelijk of de incidenten iets met elkaar te maken hebben, maar de politie houdt daar serieus rekening mee. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

De gemeenten Bergen, Heiloo en Castricum hebben hun inwoners aangeraden niet alleen te gaan hardlopen, maar dat in groepjes te doen.