De brandweer verwacht zaterdag aan het einde van de ochtend nog uren bezig te zijn met het blussen van een zeer grote brand bij een bedrijf op het industrieterrein Science Park in Son en Breugel, ten noorden van Eindhoven.

Volgens een woordvoerder heeft de brandweer het vuur onder controle, maar het is onduidelijk of het veilig genoeg is om het pand te betreden. Het kost daarom meer tijd om de brandhaarden in het pand te bestrijden.

De brand brak zaterdagochtend vroeg uit bij Prodrive Technologies, dat elektronica, mechanica en software ontwikkelt. Er waren op dat moment geen mensen in het pand aanwezig.

Bij de brand is veel rook vrijgekomen. Omwonenden hebben het advies gekregen uit de rook te blijven, ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten. Via een NL Alert zijn ze twee keer gewaarschuwd en doorverwezen naar de website van de gemeente voor meer informatie.

De brandweer heeft metingen uitgevoerd waaruit blijkt dat geen bijzondere gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!