Een echtpaar dat een juwelierswinkel in Arnhem had, wordt ervan verdacht sinds 2012 voor enkele miljoenen euro's te hebben gefraudeerd. Desondanks gaat de winkel vrijdag 'gewoon weer open'. 

Het stel kocht onder meer oud goud in en nam volgens de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) een deel van de omzet niet op in de boekhouding.

Die bedragen werden door het echtpaar witgewassen door in het bedrijf te investeren of goederen te kopen. Volgens De Gelderlander werd het onderzoek naar de witwaspraktijken gestart na een signaal van de Belastingdienst. De man en de vrouw verkochten het sloopgoud in het buitenland en namen dat niet in de boeken op.

De FIOD doorzocht woensdag het bedrijf en twee woningen in de omgeving van Arnhem. Op een deel van de goudhandel is beslag gelegd, om zo achterstallige belastingbetalingen veilig te stellen.

Een medewerker zegt tegen Omroep Gelderland dat de winkel "gewoon weer opengaat' vrijdag. "Wij hebben vertrouwen in de uitkomst van het onderzoek en gaan morgen gewoon weer open", zegt een medewerker. "Ik hoop dat wij de ruimte krijgen om orde op zaken te stellen en onze klanten te helpen."