De 77-jarige man en 78-jarige vrouw uit Zaandam die woensdagavond zwaargewond raakten toen ze van een brug vielen, maken het redelijk goed, meldt de politie donderdag. Het echtpaar ligt nog in het ziekenhuis.

De twee voetgangers kwamen op de reling van de Prins Bernhardbrug terecht toen de brug openging. De vrouw viel op het fietspad, haar man belandde in het water. Omstanders haalden de man op het droge, waarna hij moest worden gereanimeerd.

De gemeente Zaanstad zegt "enorm geschrokken" te zijn door het ongeval, maar kan nog niets zeggen over de exacte toedracht zolang de politie het incident nog onderzoekt.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft informatie over het ongeval opgevraagd, zegt een woordvoerder. De raad beslist binnen twee weken of er een onderzoek naar het voorval moet komen. De raad bekijkt ook in hoeverre er een verband bestaat met een ernstig ongeval op een andere brug in Zaandam.

In 2015 kwam op de Den Uylbrug een fietser om het leven toen een brugwachter de brug opende, terwijl zij op het opengaande deel voor een slagboom stond te wachten. De vrouw viel circa 15 meter naar beneden. De gemeente Zaanstad paste de beveiliging van deze brug na het ongeval aan.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!