Regen zorgde donderdag volgens Rijkswaterstaat voor de op een na drukste ochtendspits van het jaar. Alleen op dinsdag 30 oktober was het 's ochtends drukker.

Op de snelwegen stond 465 kilometer file, aldus Rijkswaterstaat. Daarmee staat de ochtendspits op plek zes van drukste spitsen dit jaar.

Vooral bij Rotterdam hadden automobilisten veel last van oponthoud. Op de Van Brienenoordbrug kwam een vrachtwagen stil te staan, waardoor de hoofdrijbaan richting Rotterdam tijdelijk moest worden afgesloten. De lading, een chalet, was scheefgezakt en ging wankelen.

"Als het in het begin van de ochtendspits al regent, ontstaan er al gauw files. Automobilisten die iets later vertrekken, sluiten daardoor aan bij langere files. En het verkeersaanbod is in november ook groot", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De avondspits zal naar verwachting minder druk zijn, omdat de regen dan wegtrekt. Het wordt donderdag grijs en bewolkt, met temperaturen die rond de 10 graden liggen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!