De Inspectie van het Onderwijs beoordeelt VMBO Maastricht als een "zeer zwakke school", blijkt woensdag uit een inspectierapport waar Trouw over beschikt.

Het stempel "zeer zwakke school" is het laagste oordeel dat de inspectie over een school kan vellen.

Volgens Trouw staat in het rapport dat het bestuur van de school met een plan van aanpak moet komen. Daarin moet staan hoe de kwaliteit van de school binnen een jaar zal worden verbeterd. Als de leiding van de school daar binnen een jaar niet in slaagt, dan kan de financiering van de school stopgezet worden.

De inspectie meldt dat de leerlingen slechte begeleiding krijgen. Ook zou de leiding van de school zich meer moet inspannen om de leerlingen zich veiliger te laten voelen en ervoor moeten zorgen dat minder lessen uitvallen. Wel zou het niveau van de lessen goed zijn en krijgen de leerlingen duidelijke uitleg.

Honderden leerlingen van VMBO Maastricht moesten opnieuw examen doen, nadat bleek dat onderdelen van het schoolexamen ontbraken.

André Postema, voorzitter van het college van bestuur van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO), stapte vanwege de problemen op. In eerste instantie wilde hij juist aanblijven.