De zeventienjarige jongen uit Zoetermeer die mogelijk betrokken is bij een poging tot schieten op een coffeeshop in de Breestraat in Delft op 8 oktober, blijft langer vastzitten. Zijn voorarrest is met dertig dagen verlengd.

De rechter-commissaris heeft dat dinsdag besloten, meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag. Een arrestatieteam kon de jongen vorige maand aanhouden dankzij binnengekomen informatie. Ook een 21-jarige man is verdachte in de zaak.

Agenten schoten begin oktober op een verdachte die op de vlucht was geslagen toen ze hem wilden aanhouden, omdat hij met een wapen voor de coffeeshop zou hebben gestaan.

Later werd in Zoetermeer een achttienjarige man gewond voor een ziekenhuis gelegd, waar hij kort daarop overleed. Later bleek dat dit de man was die door de politiekogel getroffen was.

De 21-jarige aangehouden man wordt ervan verdacht dat hij de bestuurder van een vluchtauto is geweest. Waarvan de zeventienjarige jongen wordt verdacht, is niet bekend.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!