De politie heeft woensdag een nieuwe verdachte aangehouden voor de rellen die eind oktober plaatsvonden na de voetbalwedstrijd NAC-Willem II. In totaal zijn er tot nu toe elf verdachten gearresteerd.

Na de wedstrijd op 21 oktober (2-2) wilden supporters van de Noord-Brabantse rivalen elkaar te lijf gaan. De beveiliging van NAC, de Mobiele Eenheid (ME) en de politie hebben tientallen voetbalsupporters uit elkaar gehaald.

Bij de rellen raakten twee agenten lichtgewond. De supporters sloegen hen met broekriemen en kettingen. Drie agenten hebben aangifte gedaan tegen de supporters.

Na de rellen zijn vijf personen opgepakt. De politie is vervolgens een onderzoek gestart naar de overige relschoppers en sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen verricht worden. Eind oktober gaf de politie aan dat ze verwachten in totaal twintig tot dertig personen aan te houden.

De voetbalsupporters worden verdacht van openlijke geweldpleging, bedreiging en discriminatie. Burgemeester Paul Depla van Breda gaf aan dat ze ook een gebiedsverbod opgelegd krijgen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!