De politie heeft dinsdagochtend een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden in Rijswijk. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts. Die werd op 21 september 2017 doodgeschoten in Spijkenisse.

Eerder werd ook een 47-jarige man uit Den Haag aangehouden in de zaak. Hij zit nog in voorlopige hechtenis.

Beide verdachten zijn lid van motorclub Caloh Wagoh, die door politie en justitie wordt beschouwd als een criminele motorbende. Bij de aanhouding van de 31-jarige werden dinsdag vuurwapens, verdovende middelen en andere goederen gevonden en in beslag genomen.

De Belgische zakenman Bogaerts had op de dag van zijn dood een afspraak in Spijkenisse. Hij werd van dichtbij onder vuur genomen toen hij zijn auto parkeerde en overleed ter plekke.

Bij een grote politieactie door de eenheden Den Haag, Midden-Nederland, Rotterdam, Amsterdam en Oost-Nederland werden op 21 november doorzoekingen verricht op meer dan veertig locaties.

Daarbij werden zeven personen gearresteerd, onder wie twee kopstukken van Caloh Wagoh. Een van hen, Greg R., wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Jair Wessels in Breukelen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!