Een zeer grote brand heeft een filiaal van Karwei in Apeldoorn dinsdag volledig verwoest. De brandweer was massaal uitgerukt om het vuur te bestrijden en is nu bezig met nabluswerkzaamheden. 

Het pand zal worden gesloopt met behulp van een kraan, zodat het beter kan worden afgeblust. Naar verwachting zijn de brandweerlieden hier tot in de avond mee bezig. Het pand aan de Laan van de Dierenriem is compleet verwoest, laat de veiligheidsregio weten. 

In totaal waren vier blusvoertuigen en een hoogwerker aanwezig bij het pand. Omdat het een vrijstaand pand is, bestond er geen risico dat de brand zou overslaan naar andere gebouwen.

De rook die vrijkwam, trok volgens de veiligheidsregio verschillende richtingen op doordat de wind "zeer regelmatig" draaide. Mensen die last hadden van de rook, kregen het advies om deuren en ramen te sluiten. Ook werd geadviseerd om de ventilatie uit te schakelen.

Het personeel werd elders opgevangen. Er zijn geen gewonden gevallen. 

Vlammen slaan uit dak bij zeer grote brand in Karwei Apeldoorn
70
Vlammen slaan uit dak bij zeer grote brand in Karwei Apeldoorn

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!