De brand die sinds vrijdagmiddag woedt in een woonhuis in Wormerveer is onder controle. De brandweer gaf rond 02.15 uur het sein brand meester en is nog de hele nacht bezig geweest met nablussen. De omgeving van het brandende pand is ontruimd. 

Vanwege de brand moesten mensen in de omgeving hun huizen uit. Het is nog niet bekend wanneer de geëvacueerde inwoners weer terug naar huis kunnen.

Er kwam bij de brand zo veel rook vrij dat vrijdagavond een NL-Alert is verstuurd voor de wijk achter de brand. De Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland laat weten dat mensen nog altijd ramen en deuren gesloten moeten houden tegen de rook die vrijkomt.

Als ze ondanks dat last houden van de rook doen ze er goed aan naar familie of vrienden te gaan of naar een nabijgelegen buurtcentrum. Daar zijn ook vrijwilligers van het Rode Kruis om die mensen op te vangen.

De brand brak aan het einde van de middag uit in een woning aan de Zaanweg. De brandweer bestrijdt de brand met veel materieel en mankracht. Rond 21.30 uur meldde de veiligheidsregio dat de vlammen uit het pand sloegen en de rookontwikkeling nog steeds zorgde voor veel hinder.

Twee bewoners van de Tuinstraat die klachten hadden van de rook, zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Flinke rookontwikkeling door brand in Wormerveer
27
Flinke rookontwikkeling door brand in Wormerveer

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!