Treinstations door het hele land krijgen er in totaal 25.000 fietsparkeerplekken bij. Daar heeft het kabinet 74 miljoen euro voor uitgetrokken. Gemeenten en provincies leggen nog eens 245 miljoen euro bij.

Het geld gaat naar 57 stallingen die te weinig parkeerplekken hebben, laat staatssecretaris van Infrastructuur Stientje van Veldhoven weten in een brief aan de Tweede Kamer.

De investering moet ervoor zorgen dat problemen met het stallen van fietsen worden opgelost. Ook moeten de extra parkeerplekken mensen stimuleren om vaker de fiets en de trein te pakken.

De investeringen en aanpassingen moeten deze kabinetsperiode nog gerealiseerd worden, schrijft Van Veldhoven. Bij negentien stallingsprojecten moet eerst nog onderzoek worden gedaan om erachter te komen hoe het probleem op de beste manier opgelost kan worden.

Het kabinet trekt ook 26 miljoen euro uit om fietspaden te verbeteren. Het geld gaat naar snelfietsroutes door het hele land. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!