Zeven mensen zijn opgepakt op verdenking van hennepteelt bij een grote politieactie in de Westelijke Mijnstreek in Limburg, laat de politie dinsdag weten.

De actie is dinsdagochtend vroeg gestart en is nog steeds bezig. Agenten hebben inmiddels negentien loodsen en zeven woningen doorzocht. 

Ook tweehonderd medewerkers van het Openbaar Ministerie (OM) en medewerkers van de Belastingdienst, het ministerie van Defensie en Team Ondermijning Limburg deden mee aan de operatie.

Growshops en groothandels vormen volgens de politie "de spin in het web" van de georganiseerde hennepteelt. "Zij leveren de materialen die nodig zijn om kwekerijen op te zetten en vervullen daarmee een belangrijke faciliterende rol."

De politie zegt constant toezicht te houden op de invloed van hennepteelt in de 'bovenwereld'. Op die manier wil de politie het de telers en verkopers onmogelijk maken.

Die aanpak maakt niet alleen vervolging mogelijk, maar zorgt er ook voor dat panden gesloten worden, huurcontracten worden opgezegd en illegaal vermogen wordt afgepakt. "Zo maken wij wijken en buurten weer veiliger", aldus de politie.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!