Ex-waterpolocoach Koen P. wordt verdacht van meer verkrachtings- en ontuchtzaken dan de twee waar hij afgelopen juni voor werd opgepakt.

Het gaat om nog eens vier tienermeisjes die hij de afgelopen jaren zou hebben verkracht of met wie hij ontucht zou hebben gepleegd, bleek maandag tijdens een niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Den Haag. Het is nog onduidelijk wanneer de zaak verdergaat.

P. werd opgepakt na aangiftes van twee minderjarige jeugdspeelsters. De 33-jarige man was jarenlang trainer van de vrouwenploeg van ZVL-1886 uit Leiden en leidde de vrouwenploeg vier jaar geleden naar de Nederlandse titel. Hij was ook coach bij het Regionaal Trainingscentrum Waterpolo.

In juli werd bekend dat er meer aangiftes tegen P. zijn gedaan en hij van meer zedendelicten wordt verdacht. Het Openbaar Ministerie (OM) kon destijds niet aan NU.nl vertellen om hoeveel aangiftes het ging. In totaal gaat het om zes meisjes, minder- en meerderjarig, aan wie hij zich sinds medio 2012 zou hebben vergrepen.

De man heeft eerder toegegeven dat hij een seksuele relatie had met een zestienjarige pupil, maar volgens hem was er geen sprake van dwang.

Verdachte blijft vastzitten

 De advocaat van P. had de rechtbank gevraagd hem vrij te laten omdat hij bedreigd en afgeperst zou worden door mede-gedetineerden. Hij moest eerder al apart worden gezet.

De rechtbank vindt de beschuldigingen echter zwaar genoeg om hem voorlopig toch vast te houden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!