Burgemeester Ahmed Aboutaleb doet namens de gemeenteraad van Rotterdam aangifte wegens het vermoedelijk lekken van vertrouwelijke informatie over het vertrek van gemeentesecretaris Ina Sjerps.

Het AD publiceerde vorige week donderdag bijzonderheden over de vertrekregeling.

In het geheime deel van een raadvergadering is volgens de krant twee dagen eerder meegedeeld dat de gemeente nog veertien maanden gedeeltelijk het salaris van de gemeentesecretaris doorbetaalt, als aandeel in het advieswerk dat Sjerps verricht voor de Erasmus Universiteit.

Aboutaleb heeft in overleg met het presidium besloten aangifte te doen. "Het schenden van geheimhouding raakt de kern van de relatie tussen de gemeenteraad en het college van B en W. Het is bovendien een strafbaar feit", meldt de gemeente Rotterdam maandag.

Volgens het AD zou wethouder Adriaan Visser in het geheime deel van de raadsvergadering hebben toegegeven dat de berichtgeving in de krant "grotendeels klopt".

Begin oktober meldde de gemeente dat Sjerps haar functie per 3 oktober neerlegt en per 1 november strategisch adviseur is van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De functie zou haar "minder passen" dan gehoopt.