De politie heeft maandag na een plofkraak in de Zuid-Hollandse plaats Nieuwkoop twee arrestaties verricht. Een geldautomaat van de Rabobank aan het Kennedyplein werd tot ontploffing gebracht. Daarna gingen de daders er met een onbekend bedrag vandoor.

Met behulp van de helikopter zijn de twee verdachten aangehouden. Ze zaten in een busje.

In de wagen trof de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) een verdacht voorwerp aan. Daarop werden omliggende appartementen ontruimd.

De bewoners van de ontruimde appartementen werden opgevangen in een sporthal, meldt de politie. De EOD deed verder onderzoek naar het verdachte voorwerp.

Na enige tijd konden de bewoners terugkeren naar hun woning. Volgens de politie gaat de EOD het gevonden voorwerp onschadelijk maken.

Ook in Zaandam is de politie met een helikopter op zoek naar daders van een plofkraak. Die plofkraak vond in de vroege ochtend plaats bij een bank aan de Vrieschgroenstraat. Het zou volgens de politie om twee verdachten gaan.

Hoe werkt een plofkraak?
60
Hoe werkt een plofkraak?

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!