De intochten van Sinterklaas in Amsterdam en Utrecht zijn zonder problemen verlopen.

Zo'n 400.000 mensen in de hoofdstad ontvingen de goedheiligman. De tachtigste intocht verliep zonder ongeregeldheden.

In Utrecht stonden duizenden kinderen langs de route om een glimp van de goedheiligman op te vangen. De Sint voer vanaf het Ledig Erf naar de Weerdsluis. Daar werd hij welkom geheten door burgemeester Jan van Zanen. Vanaf de Weerdsluis vertrokken Sinterklaas en de Pieten richting het Domplein. 

Langs de gehele route werd muziek gemaakt, en de pieten vertoonden verschillende acrobatische kunsten. Sommigen maakten salto's en anderen waren aan het jongleren. Zowel Amsterdam als Utrecht had gekozen voor roetveegpieten.

Tientallen arrestaties in Tilburg

In Tilburg was het zondag wel onrustig bij de intocht. De politie heeft daar 44 voorstanders van Zwarte Piet aangehouden. Onder wie een dertienjarige en een vijftienjarige verdachte. 

De groep was op weg naar het demonstratievak van tegenstanders van Zwarte Piet op het Burgemeester Stekelenburgplein. Ze werden tegengehouden, omdat ze de confrontatie wilden aangaan met actievoerders van de groep Kick Out Zwarte Piet (KOZP).

Zaterdag vonden er ook al intochten van Sinterklaas plaats in andere steden in Nederland. Op sommige plekken kwam het daar tot confrontaties tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Daarbij werden in verschillende steden mensen opgepakt. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

.