Frankrijk levert een 21-jarige man over aan Nederland. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Omer Köksal op 1 november vorig jaar in de Limburgse plaats Blerick, laat het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht vrijdag desgevraagd weten.

Verdachte Gianni Q. zit in Frankrijk een celstraf van 1,5 jaar uit wegens drugssmokkel. Afgelopen woensdag besliste een rechtbank dat de Amsterdammer mocht worden overgeleverd aan Nederland. Dat gebeurt over twee weken.

Q. is een van twee verdachten van de moord op de 22-jarige Köksal. De 23-jarige medeverdachte Jonathan B. uit Rotterdam zit al langer vast. Deze B. wijst overigens Q. aan als de schutter.

De moord op Köksal leidde tot hevige rellen in Blerick, waarbij de Mobiele Eenheid de orde moest herstellen. De verdachten sloegen op de vlucht. De Amsterdammer werd in maart op het vliegveld Parijs-Orly na een vlucht vanuit Frans Guyana opgepakt met een behoorlijke hoeveelheid drugs op zak. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!