De van twee moorden verdachte Syriër Osama I. wordt nu ook verdacht van twee pogingen tot doodslag. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft deze zaken aan het dossier toegevoegd, blijkt vrijdag tijdens een niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Maastricht.

De uit Raqqa afkomstige man werd er al van verdacht op 14 december 2017 in Maastricht een Egyptenaar (46) en een vrouw (56) met voorbedachten rade te hebben gedood. 

Op de aanklacht staat daarnaast een poging tot moord op de 21-jarige dochter van de vrouw. Deze poging mislukte door ingrijpen van een buurman.

Het neersteken van een man in januari 2017 en de mishandeling een Syriër in een sportschool twee dagen voor de moorden zijn nu aan het dossier toegevoegd.

Gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben de man volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard. Volgens advocaat Selçuk Ikiz zou de verdachte banden hebben met Islamitische Staat (IS). Ikiz staat de dochter van de vermoorde vrouw bij.

De rechtbank behandelt de zaak inhoudelijk op 11, 12 en 13 februari.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!