Justitie heeft ook de tweede verdachte van de afpersing van de voormalige burgemeester Wim Luijendijk van Loon op Zand gepakt. Dat werd donderdag duidelijk bij de rechtbank in Breda.

Daar moest de 44-jarige Danijel B. uit Capelle aan den IJssel voorkomen. Omdat justitie de zaken van de twee verdachten tegelijk wil behandelen, werd de zaak tegen B. uitgesteld tot 25 januari.

Luijendijk, tot 2017 burgemeester van de Brabantse gemeente, is bijna twee jaar lang afgeperst nadat hij in 2016 contact had met een 24-jarige man. Daarna werd hij door B. belaagd en afgeperst. B. zou Luijendijk hebben verteld dat de man met wie hij contact had minderjarig was en eiste geld, anders zou hij naar justitie en de media stappen.

De burgemeester zou 15.000 euro hebben betaald. In een brief aan het Brabants Dagblad noemde hij dat "naïef". Begin dit jaar zou B. Luijendijk hebben mishandeld in zijn eigen woning.

B. heeft bekend. Hij zei tijdens een eerdere zitting dat Luijendijk helemaal niets verkeerds heeft gedaan.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!