Bijna alle leerlingen van VMBO Maastricht die een deel van hun eindexamen moesten overdoen, zijn geslaagd. Een externe examencommissie meldt dat 30 van de 353 leerlingen zijn gezakt.

De commissie stelde woensdag de cijfers vast van de laatste leerlingen, die in de herfstvakantie hun hersteltoetsen moesten maken. De meeste leerlingen hadden in de zomervakantie hun diploma al gehaald na het maken van toetsen.

In juni werden de eindexamens van de 353 leerlingen van VMBO Maastricht ongeldig verklaard. Uit een eerste rapport blijkt onder meer dat de schoolleiding en docenten zich niet aan de regels voor school- en eindexamens hadden gehouden.

Volgens de Inspectie van het Onderwijs ontbraken duizenden onderdelen van het schoolexamen. Hierdoor had geen enkele examenkandidaat het volledige schoolexamen afgerond voordat het centraal examen in mei begon.

De inspectie gebruikt het rapport als basis voor een kwaliteitsonderzoek bij VMBO Maastricht en andere scholen van Stichting LVO. Ook het bestuurlijk handelen van de scholenkoepel wordt onderzocht.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!