De politie heeft maandag geen aanwijzingen gevonden waaruit zou moeten blijken dat het lichaam van de sinds 1992 vermiste Willeke Dost in het Drentse Koekange begraven ligt. De graafwerkzaamheden vonden plaats op het perceel achter de boerderij van de pleegouders van het meisje. 

Op twee locaties, die vlakbij elkaar liggen, is tevergeefs gezocht. "De politie is er na de zoekactie zeker van dat deze afgezochte plek geen relatie heeft met haar vermissing."

Onder meer een kraanwagen werd ingezet om gaten van 3 meter diep en van 5 bij 5 meter te graven. Ook was een archeoloog aanwezig om eventuele vondsten te kunnen duiden. 

De politie heeft ook geen verstoringen in de grond kunnen vinden, waaruit zou moeten blijken dat er eerder gegraven is. De zoekactie van de politie heeft van 9.00 tot 15.00 uur geduurd. 

Politie zoekt tevergeefs naar lichaam Willeke Dost in Koekange
97
Politie zoekt tevergeefs naar lichaam Willeke Dost in Koekange

Politie ging graven na aandringen duo

Vorig jaar markeerden speurhonden een verdachte plek achter de boerderij van de pleegouders van Dost, waar ze sinds haar tiende woonde.

Toen zag de politie nog onvoldoende aanleiding om te zoeken. Twee mannen zeiden vorige week dat ze nieuwe informatie hadden en zelf wilden gaan graven. Hierop heeft de politie besloten de graafacties zelf uit te voeren. 

Sinds de verdwijning van Dost 26 jaar geleden, is geen spoor van haar gevonden. Haar pleegmoeder en -broer hebben enige tijd vastgezeten op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing. Het is nooit tot een vervolging gekomen.