Op de snelwegen is het deze maandagochtend rommelig en druk door meerdere ongelukken en regen. Met 1.000 kilometer file is het de op een na drukste spits van 2018 tot nu toe, meldt de ANWB.

Rond 9.00 uur stond er volgens de ANWB nog een file van ruim 250 kilometer. Ruim een uur later waren bijna alles files voorbij.

Op de A44 bij knooppunt Burgerveen werd de vertraging veroorzaakt door een ongeluk met vijf auto's. Ongelukken op de A15 en A50 leidden tot drukte rond Arnhem. Ook rond Den Bosch en Eindhoven verliep de spits moeizaam.

Bij de Van Brienenoordbrug richting Rotterdam vonden meerdere ongelukken plaats. Ook op de A2 richting Utrecht bij Waardenburg stonden lange files. Op de A9 tussen Velsen en Rottepolderplein moesten automobilisten langer dan een half uur wachten.

De reistijd was een uur langer dan gebruikelijk op de A2 Maastricht richting Eindhoven bij Leende, en drie kwartier langer op de A4 van Rotterdam naar Den Haag voor Delft.

Op de A6 richting Muiden was de weg dicht tussen Lelystad-Noord en Almere-Buiten-Oost. Het verkeer werd via de vluchtgestrook geleid. De vertraging was hier ruim een uur.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!