De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Gelderland een beginnend bestuurder aangehouden die 190 kilometer per uur reed waar 80 is toegestaan. Ook de politie in Brabant en Utrecht had te maken met bestuurders die veel harder reden dan de toegestande snelheid. 

De beginnend bestuurder in Gelderland viel op in Arnhem op de Groningensingel door zijn "sportieve rijgedrag", aldus de politie. Hij reed de N325 op richting Huissen.

Na een flink stuk met hoge snelheden te hebben gereden, wist de politie de automobilist staande te houden.

De officier van justitie heeft besloten dat de man zijn rijbewijs voor vier maanden kwijt is. Ook moet hij een boete van 1.750 euro betalen en moet hij een cursus voor het rijgedrag volgen. 

Bestuurder in Utrecht reed 265 kilometer per uur

Een 22-jarige bestuurder van een Porsche reed rond middernacht 265 kilometer per uur op een snelweg in de provincie Utrecht. De man uit Maarssen reed op de A27 bij Maartensdijk, waar maximaal 120 kilometer per uur mag worden gereden.

Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen en ook is in overleg met de officier van justitie de auto in beslag genomen.

Ook politie Noord-Brabant zag stevige overtreding van snelheid

In Noord-Brabant reed een automobilist 160 kilometer waar 80 mag. De Brabantse politie wilde de auto controleren na de chaotische rit door Reusel en Bladel. Daarbij kwam de auto op enkele drempels met vier wielen los van van de grond, meldt de politie.

Na een achtervolging kon de bestuurder uiteindelijk ingerekend worden. Op het politiebureau bleek hij drie keer meer gedronken te hebben dan toegestaan is. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!