Twee van de acht supporters van de Belgische voetbalclub Standard Luik die werden opgepakt op verdenking van openlijke geweldpleging bij het stadion van FC Den Bosch, zijn vrijgelaten. Een politiewoordvoerder zei zondag dat de verdenking tegen de twee is afgezwakt.

De zes andere verdachten zitten nog vast. De acht supporters waren vrijdag opgepakt omdat ze vuurwerk naar de politie zouden hebben gegooid en vernielingen zouden hebben aangericht.

Dat gebeurde nadat ze niet waren toegelaten in het stadion van FC Den Bosch voor de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd van de Brabantse club tegen FC Twente. De acht hadden geen kaartjes voor het duel.

De supportersbus waarmee ze daarna naar Luik terug wilden, werd onder begeleiding van de politie naar het politiebureau in Den Bosch gereden. FC Den Bosch won het duel met 2-1. Fans van Standard Luik hebben een vriendschapsband met supporters van de nummer drie van de Eerste Divisie.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!