De politie heeft vrijdagavond in Den Bosch acht Belgen aangehouden wegens ongeregeldheden rond de voetbalwedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Twente. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging. 

Vijftig supporters uit Luik waren vrijdag met de bus naar Den Bosch gekomen om de wedstrijd bij te wonen. Ze waren echter niet in het bezit van een toegangsbewijs, meldt de politie zaterdag.

Voor de wedstrijd ontstonden er door deze groep ongeregeldheden. Op en rond het stadionterrein werden meerdere dingen vernield. Toen duidelijk werd dat ze het stadion niet in zouden komen, richten de Belgen zich op de politie. Ze gooiden onder meer vuurwerk.

Na ingrijpen door de agenten verspreidde de groep zich buiten het stadionterrein. Later op de avond en vlak voor de terugreis naar België werd de bus ingesloten en naar het politiebureau gebracht.

De politie controleerde de Belgen een voor een. In de bus werden onder meer bivakmutsen en verdovende middelen aangetroffen. Acht mensen werden aangehouden. De politie brengt zeven arrestanten nadrukkelijk met geweldpleging in verband. De rest van de passagiers mocht weer naar België vertrekken.

De Bossche recherche is zaterdag begonnen met een vervolgonderzoek, waarbij de verdachten worden gehoord en camerabeelden worden bekeken. Mogelijk komen er nog meer verdachten in beeld.