In het Noord-Brabantse Valkenswaard en het Zeeuwse Biervliet is vrijdagochtend drugsafval ontdekt. In Valkenswaard gaat het om een bestelwagen vol vaten waarin vermoedelijk drugsafval heeft gezeten, in Biervliet is onder meer een aantal vaten waarin 1.000 liter kan ontdekt.

De bestelwagen in Valkenswaard stond op een grote parkeerplaats aan de Pastoor Heerkensdreef. In die straat zijn onder meer een kinderspeelparadijs, een golfclub en een tennisvereniging gevestigd.

Of er nu nog drugsafval in de vaten in de wagen zit, is nog onduidelijk. Volgens een politiewoordvoerder is in ieder geval niets gelekt. Uit de cabine kwam wel rook.

Dat kwam volgens de woordvoerder doordat de cabine was volgespoten met een poederblusser. "Mogelijk door degenen die de bestelwagen hebben gedumpt." De wagen viel op omdat ze de enige geparkeerde auto op de parkeerplaats was. Een speciaal bedrijf komt ter plaatse om de vaten af te voeren.

'Jerrycan met bruine substantie'

Het drugsafval in Biervliet werd gevonden in de Noordstraat. Behalve de 3.000-litervaten en drie vaten van 30 liter gaat het om een jerrycan met een bruine substantie, afzuigmateriaal en een koolstoffilter.

De politie onderzoekt de zaak en kijkt ook of er een verband is met drugsafval dat donderdagavond in het Zeeuwse Sluiskil werd gevonden. Daar lagen in een sloot aan de Nieuwe Blikstraat onder meer twee vaten van 1.000 liter en jerrycans.

Vorige maand waren er verscheidene meldingen van voertuigen met drugsafval die criminelen in woonwijken achterlieten. Een ervan, een kleine truck die in Nijmegen werd ontdekt, liet over een lengte van 9 kilometer een spoor van giftig zuur met oplosmiddelen achter.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!