Koningin Máxima zal volgende week weer een werkbezoek afleggen, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag bevestigd in gesprek met NU.nl. Ze is hersteld van haar darminfectie.

De koningin zal op 14 november aanwezig zijn bij de start van een initiatief dat Nederland moet verlossen van zorgen over schulden.

Máxima had voor die dag al een publiek optreden op de agenda staan: ze zal ook aanwezig zijn bij de ontvangst van de Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen. Hij is dan met zijn vrouw voor een eendaags officieel bezoek in Nederland. Het koningspaar biedt Van der Bellen en zijn vrouw in Paleis Noordeinde een lunch aan.

Vrijdag werd bekend dat de koningin enige tijd rust moest houden vanwege haar klachten. Ze moest onder meer een reis naar Tanzania afzeggen, die op 6 en 7 november had moeten plaatsvinden.

Máxima zou het land bezoeken in haar functie als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor zogeheten inclusieve financiering voor ontwikkeling.