De beschadigde torenspits van de Laurentiuskerk in Weesp is donderdag teruggeplaatst. Dat gebeurde precies twee jaar nadat de kerk werd getroffen door een grote brand.

Onder grote belangstelling is de spits rond het middaguur met kranen op het gebouw gehesen. "We moeten de spits nu nog vastzetten en als symbolische daad de haan erbovenop zetten", zegt een woordvoerder van Cees van Vliet, de eigenaar van de Laurentiuskerk.

Op 8 november 2016 brak brand uit in de toren van de Laurentiuskerk aan de Herengracht. Een deel van de torenspits stortte in. In de afgelopen maanden is de spits gerestaureerd. De weerhaan die oorspronkelijk op de toren stond werd enkele weken na de brand gestolen. Daarom is een nieuwe haan voor de toren gemaakt.

In de toren van de kerk komt een hotelkamer. Verder gaat Van Vliet de kerk inrichten met enkele appartementen. Op de begane grond komt een grand café.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!