Het Nationale Kinder Vuurwerk in Rotterdam krijgt een tweede editie op Oudjaarsavond, zo heeft Klaas Rohde van organisator Fjuze bevestigd na berichtgeving in het AD.

Het was lange tijd onzeker of de speciale kindvriendelijke vuurwerkshow bij de Erasmusbrug door kon gaan vanwege gebrek aan geldschieters. De gemeente Rotterdam vindt de show echter zo belangrijk dat het tekort door de stad wordt gedekt. Vorig jaar trok de show vijfduizend bezoekers.

Het Nationale Kinder Vuurwerk begint om 19.00 uur en bestaat uit minder luide knallen en meer siervuurwerk. In Sydney is het kindvriendelijke evenement al jaren een traditie.

Het vuurwerk duurt tot 19.10 uur, wordt afgestoken vanaf een ponton nabij de Erasmusbrug en is te zien vanaf het Willemsplein, bij de Spido en vanaf de Willemskade. Er is ook een speciaal evenemententerrein met plaats voor vijfduizend toeschouwers.

Rotterdam is ook al enige jaren het toneel van Het Nationale Vuurwerk. Organisator Fjuze is ook bij dat evenement betrokken.

De eerste editie van het Nationaal Kindervuurwerk in Rotterdam (Foto: ANP).

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!