De temperatuur in De Bilt is dinsdagmiddag opgelopen tot 19 graden. Sinds het begin van de metingen in 1901 is het in Nederland niet eerder zo warm geweest in november, meldt Weerplaza.

Met de temperatuur van dinsdag komt er een einde aan het maandrecord van dertien jaar geleden. Toen werd het op 3 november 18,7 graden.

In het Zeeuwse Westdorpe zijn de temperaturen opgelopen tot maximaal 20,4 graden, een evenaring van het Maastrichtse warmterecord van 1955. Weerplaza spreekt van de eerste regionaal warme novemberdag voor Zeeland sinds het begin van de metingen.

Of het regionale record van Maastricht wordt gebroken, is volgens het weerbureau niet zeker. Het wordt in november bijna nooit warmer dan 20 graden. Sinds het begin van de metingen is dat volgens Weerplaza slechts in zeven jaren voorgekomen.

De temperaturen zullen de komende dagen geleidelijk dalen. Het wordt woensdag maximaal 15 graden. In de twee daaropvolgende dagen verwacht Weerplaza temperaturen tot 13 graden. In het weekend wordt het 12 of 13 graden.

Dertien landelijke warmterecords gebroken

Er is dit jaar sprake van dertien nieuwe landelijke warmterecords, meldt Weeronline. In de afgelopen oktobermaand werden ook al drie warmterecords gebroken. Op 13 oktober werd het in De Bilt zelfs 26,3 graden.

Daartegenover staan drie kouderecords dit jaar. Het laatste kouderecord is van bijna anderhalve maand geleden. Op 23 september werd het in De Bilt 10,9 graden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!