Een groep jongeren heeft afgelopen nacht twee agenten geslagen en geduwd in Veldhoven, nadat de agenten een achttienjarige jongen wilden aanhouden voor belediging. De agenten hebben hun wapenstokken gebruikt om de jongeren af te houden.

Volgens de politie waren eerder op de avond in het centrum van Veldhoven al meerdere opstootjes geweest. Het liep uit de hand toen twee agenten een groep jongeren op straat wilden aanspreken.

De agenten werden uitgescholden en beledigd. Daarop wilden ze een achttienjarige Eindhovenaar arresteren. De groep, van ongeveer vijftien man, probeerde de aanhouding te voorkomen.

Omdat de agenten werden ingesloten en geduwd en geslagen voelden ze zich in het nauw gedreven en zagen ze zich genoodzaakt de wapenstok te gebruiken, meldt de politie.

Er moesten extra agenten aan te pas komen om de groep op afstand te krijgen. De politie onderzoekt wie er heeft meegedaan aan dit opstootje en zegt camerabeelden te bekijken om hun identiteit te achterhalen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!