Tijdens een lange achtervolging door Nijmegen en over de A325 heeft de politie afgelopen nacht waarschuwingsschoten gelost. Twee inwoners van de stad zijn gearresteerd, ze hadden een auto gestolen.

Agenten keken uit naar een gestolen auto, waarvan de bestuurder al een paar dagen gevaarlijk rijgedrag zou vertonen. Vervolgens kwam er een melding over gewapende mannen in het centrum van Nijmegen.

De politie zag daar de gestolen auto, waarop de bestuurder op de vlucht sloeg. Agenten hebben geprobeerd met hun auto's de wagen klem te rijden.

De bijrijder sprong op dat moment uit de auto en ging ervandoor waarop de politie waarschuwingsschoten loste. Deze 22-jarige man werd na een korte achtervolging te voet opgepakt.

De automobilist kwam later tot stilstand en vluchtte ook te voet verder. Met de hulp van een politiehond is ook hij gepakt.

Deze 31-jarige Nijmegenaar is aangehouden voor diefstal van een auto en kentekenplaten. Ook wordt hij verdacht van meerdere mishandelingen. In de auto is geen wapen aangetroffen.

Bij de actie is een aantal agenten lichtgewond geraakt. Twee dienstauto's zijn flink beschadigd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!