Koningin Máxima heeft waarschijnlijk een darminfectie. Daarom moet ze de komende periode thuis blijven om rust te houden.

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekendgemaakt. Zo moet ze haar reis naar Tanzania afzeggen, die gepland stond voor 6 en 7 november. 

Doktoren hebben volgens de RVD gezegd dat het waarschijnlijk om een darminfectie gaat, naar aanleiding van de klachten die ze heeft. Ze moet nog meer onderzoeken ondergaan om dat te bevestigen.

Hoe erg de mogelijke infectie is en hoelang de koningin rust moet houden, is volgens een woordvoerder van de RVD nog niet bekend.

Máxima zou Tanzania bezoeken in haar functie als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor zogeheten inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Máxima bezocht vrijdag wel de vrijwilligersdag die werd gehouden vanwege het tienjarig bestaan van de hulplijn 113 Zelfmoordpreventie. Ze bezocht onder meer het callcenter waar de medewerkers telefoontjes beantwoorden en sprak met enkelen van de ruim tweehonderd vrijwilligers en medewerkers over hun werk.

Máxima bezoekt evenement ondanks gezondheidsklachten
30
Máxima bezoekt evenement ondanks gezondheidsklachten

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!