Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag vier jaar cel geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk, tegen een vijftigjarige voormalige medewerker van een kinderopvang voor het bezit van kinderporno en het misbruiken van een meisje. Martijn R. zou vele honderden filmpjes en foto's hebben gehad. 

Hierop zouden vooral meisjes van zes jaar oud te zien zijn. Dat is ook de leeftijd die het meisje had toen het misbruik zou zijn begonnen.

R. zou het meisje meer dan 25 jaar geleden hebben misbruikt toen hij als huisvriend met de familie van het meisje op vakantie ging. De inmiddels volwassen vrouw maakte geëmotioneerd gebruik van haar spreekrecht in de rechtbank van Utrecht. "Ik word nog misselijk als ik terugdenk aan dat meisje, naast hem, in die kamer."

R. ontkende heftig dat hij het meisje heeft misbruikt, hoewel hij eerder wel verklaarde dat hij "bloot op bloot" met haar zou hebben geknuffeld en daar opgewonden van raakte.

R. werkte als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf in Soest, maar het is niet gebleken dat hij daar ook in de fout is gegaan. Hij trad ook op als clown voor groepen kinderen. Wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft mag hij niet meer met kinderen werken.

De man moet volgens het OM ook een jarenlange intensieve behandeling ondergaan om met zijn pedoseksualiteit te leren omgaan. Volgens deskundigen heeft R. ook een persoonlijkheidsstoornis en is hij verminderd toerekeningsvatbaar.

R. zei te willen meewerken aan de behandeling. "Ik wil weer als gerespecteerd en volwaardig burger functioneren, daarom pak ik alle hulp met beide handen aan."