De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft de relatie met het Rotterdams Studenten Corps hersteld. Begin dit jaar verbrak de universiteit de banden met het studentencorps na onthullingen in het tv-programma Rambam over "grensoverschrijdend gedrag" tijdens de kennismakingstijd.

De afgelopen maanden moest de vereniging een aantal veranderingen doorvoeren. Zo kwam er een gedragscode, een vertrouwenspersoon en werd de kennismakingstijd (ontgroening) anders ingericht en waren er praatsessies over de cultuur binnen het Rotterdams Studenten Corps, ofwel RSC/RVSV.

Volgens de universiteit is de cultuur deels veranderd en kan de band worden hersteld. De vereniging is nog niet klaar met het proces, omdat een cultuurverandering tijd kost, zegt de EUR.

"RSC/RVSV is op de goede weg. Een cultuurverandering inzetten in een vereniging met lange tradities is niet eenvoudig", zegt Erasmus-rector Rutger Engels.

De breuk betekende dat de bestuursbeurzen en de subsidie voor eerstejaarsleden werden stopgezet. Ook was de vereniging niet meer welkom bij academische plechtigheden en de universitaire introductiedagen.