Op het terrein van een recyclingbedrijf aan de Hesselterlandweg in Meppel is in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand uitgebroken.

De brand, in een partij hout en autobanden, is nog niet helemaal geblust. Bewoners van nabijgelegen woonboten in de Drentse stad moesten op last van de brandweer tijdelijk hun boten verlaten.

Andere omwonenden werd vanwege de flinke rookontwikkeling geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Het nablussen gaat volgens de brandweer vermoedelijk nog de hele dag duren. De omgeving van het bedrijf, afvalverwerker Talen aan de Hesselterlandweg, is afgezet en verkeer wordt omgeleid.

De politie onderzoekt de precieze oorzaak van de brand.

De gemeente Meppel kreeg de afgelopen maanden veel klachten over Talen. Omwonenden voelden zich onveilig. De gemeente verscherpte het toezicht en legde een dwangsom op als het bedrijf niets zou doen aan het brandgevaar en de gescheiden opslag van materialen.

Burgemeester Richard Korteland noemde de situatie bij het bedrijf eerder al onacceptabel. Volgens hem namen de eigenaar, Lagros, en huurder Talen nooit hun verantwoordelijkheid om iets te doen aan de onveiligheid.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!