In korte tijd zijn tientallen kogels afgevuurd bij de schietpartij in de Rotterdamse wijk Katendrecht op zondagavond. Vermoedelijk zijn hiervoor automatische wapens gebruikt. Door de schietpartij kwam een 32-jarige Rotterdammer om het leven.

Ook een nabijgelegen café en geparkeerde auto's zijn geraakt. De schutter is vermoedelijk ontkomen door achter op een scooter te springen, meldt de politie maandag.

Na de schietpartij, die rond 21.30 uur plaatsvond op de Rechthuislaan, begon de politie een grote zoekactie naar de schutter. Daarbij werd de wijk Katendrecht hermetisch afgesloten en een politiehelikopter ingezet. In de straat zijn tientallen hulzen gevonden.

Op de Schulpweg werd later op de avond een brandende scooter aangetroffen. De politie onderzoekt nog of er een verband is met het schietincident.

De schietpartij gebeurde niet ver van de toeristische trekpleister Fenix Food Factory en Theater Walhalla.

De politie hield nog een bestuurder van een Mercedes aan. Die reed met gedoofde lichten rond, maar bleek niets met de schietpartij te maken te hebben.

Vooralsnog ziet de politie geen relatie met een dodelijk schietincident dat op 17 oktober plaatsvond in Rotterdam. Hierbij overleed een 64-jarige Rotterdammer vorige week donderdag aan zijn verwondingen.