Het is maandag overwegend bewolkt en het wordt niet warmer dan een graad of 6. In de loop van de dag kan er in het zuidoosten wat lichte regen vallen.

Verder blijft het op de meeste plekken droog en staat er een matige tot krachtige noordoostenwind. In de nacht van maandag op dinsdag begint het in het oosten van het land flink te regenen.

Dinsdag wordt een natte en winderige dag. Aan zee kan het stormachtig gaan waaien en kunnen er windstoten van 90 kilometer per uur gehaald worden.

Het gaat niet alleen hard waaien, maar ook flink en langdurig regenen. Op de meeste plekken zal 20 tot 30 millimeter neerslag vallen, lokaal is zelfs meer mogelijk. De meeste neerslag zal in het westen van het land vallen. Het wordt ook weer een koude dag met temperaturen van tussen de 7 en 9 graden.

Woensdag wordt het op de meeste plekken droog en keert de rust terug. De wind draait in de loop van de dag, door de zuidelijke stroming wordt er warmere lucht aangevoerd. Het wordt maximaal zo'n 13 graden en de zon zal zich geregeld laten zien.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!