In een stal met koeien op een boerderij in Werkhoven (Utrecht) is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. Op dezelfde boerderij aan de Hollendewagenweg brak eerder deze week ook al brand uit. Een aantal dieren heeft de brand niet overleefd.

De stal bestaat uit twee delen, vertelt een woordvoerder van de brandweer. Aan een kant staan koeien en stieren en aan de andere kant ligt onder meer stro en staan werktuigen. De brand woedde in het laatste deel. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de brand oversloeg naar de andere kant. 

De oorzaak van de brand wordt onderzocht. Een persoon, die aanwezig was toen de brand uitbrak, is nagekeken vanwege het inademen van rook. Het is niet bekend of hij op de boerderij werkzaam is.

In de nacht van woensdag op donderdag stonden hooibalen in brand in dezelfde koeienstal. De boer werd, mede dankzij het geloei van de koeien en het geblaf van zijn hond, op tijd wakker en kon de koeien redden. Met een shovel reed de boer de brandende hooibalen naar buiten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!