Een 46-jarige vrouw uit Gouda krijgt tbs met dwangverpleging opgelegd, omdat ze politiebaas Erik Akerboom en zijn vrouw heeft gestalkt.

De rechtbank in Den Haag acht donderdag bewezen dat zij degene is die vorig jaar zeker 2.500 mails met soms bedreigende inhoud naar het echtpaar verstuurde.

De verdachte, Ruby-Ann B., ontkende tijdens de zitting twee weken geleden dat zij achter de mails zit. In een warrig betoog beschuldigde ze de korpschef van de Nationale Politie ervan dat hij de dreigmails aan zichzelf had gestuurd.

De rechtbank is het met het Openbaar Ministerie (OM) eens dat de vrouw volledig ontoerekeningsvatbaar is. Ze wordt ontslagen van rechtsvervolging. Wel krijgt ze, zoals de aanklager had geëist, tbs met dwangverpleging voor maximaal vier jaar.

De vrouw weigerde met psychiaters te praten. Het Pieter Baan Centrum heeft haar wel geobserveerd en geconcludeerd dat de vrouw lijdt aan schizofrenie en autistische stoornissen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!